hai comel plus hensem dan cantik . selamat datang . if suka press LIKE && FOLLOW button okayy , gracias^^

About Me

My photo
i'm here to help you know there a Rainbow♥
you're now at Zarith Nuradina's Officially Blog . Welcome and please be nice here peeps (!) thanks for your cooperation guys

Saturday, 2 June 2012

updateeeee

Photobucket

hello earthlings . HAHA . ada pulak 1 dunia nak baca entri mengarut aku nih kan . Act siang tadi kelua beli buku Komsas dari form 1 sampai form 3 punya untuk BM and BI . I'm still a studentt guys :D Ibu dah bising sebab buku tu hilang . I'm sorry mom . 

eh , jap . nak tengok gambar tak ? hee . jap jap .







aucakkkkkkkk :D



asal comel sangat tangan aku nih -,- k . Aku pakai inai . kepoh nih . 'Tunang' aku cakap aku macam keling . Abang oih , keling ni lah yang kau sibuk hari'2 nak jumpa sampai aku pegi seremban dengan ibu pun kau heboh tanya bila aku balik -,-

Haha , act teringat masa kita kelua seremban time hujan aritu . Kau singgah shell then ternampak pulak kawan kau yang kerja shell tuh . Kau cakap aku 'orang rumah' kau kan abang ? Terkejut aku Allah je yang tahu . Kau buat aku nak gelak pun ada sebab budak tu trust gila apa yang kau cakap . Dengan tangan aku yang bercincin plus berinai . Nampak real ah aku bini kau kan :D

Rindu nak pegi City Park dengan kau lagi even baru petang tadi pegi . Aritu pegi sana then beli air dekat padang . Berdualah dengan dia ^^ . Acik tu cakap aku comel wehhhh :') Apa lagi , abang sampai merajuk dengan aku . Sanggup jalan jauh dari aku sebab aku poyo -,-

Kau suka cubit aku kan ? cubitan kau tu lagi sakit dari ibu cubit you knowwwww -..- Harini je dah berapa kali aku merajuk sebab kau cubit aku . Then kau pulak merajuk . Pandai kau balas dendam kan sayang ? Haha . Betapa aku bosan kalau kau diam . 

You know what ? Tadi sampai je rumah wan , paksu cakap kau tunang aku bang . Haha . Gila nak gelak la aku . Statement palsu tu . 

K dah . I'm just too excited when i'm with you . Act , everyday , every hour , every minutes , every second in my life i really miss you even tiap hari kita boleh jumpa . Sometimes you make me feel confused about relation kita . Masa ni je . Lepas ni kau akan sambung belajar . You leave me out here Alone my dear bebear <3 

Ehh , jap . Nak stoliii nih . Sejak aku pakai inai ni kan , semua nak panggil aku 'akak' . Daripada kedai biasa   sampai la pasar malam . Tak habis'2 . k dah . tu je nak complain . dah tengah malam . Nak tidur dah . 
Bubye . I love you . Take care bebear <3





Saturday, 26 May 2012

thank you love

Photobucket


You save my life every single day. You bring a smile to my face when no one else can. I owe you more than i could ever repay , love. Sure we fight and i get sad sometimes but this relationship is still the best thing in my life. I'm happy because of you, and despite our arguments, i would only be unhappy if we weren't together. ThankYou Love 

nampak tak dua orang dalam gambar atas ni ? diorang la cinta hati aku . diorang je . That boy abang aku and girl tu pulak adik saya . Baru harini declair . Finally i've got you sis . Insyaallah akak akan jaga adik baik'2 k sayang . Akak pun takde adik perempuan . Laki je semua . HAHA *sorry curi gambar adik :p

Nama dia Nur Aina Izzati Mohd Fauzi .  Abang pulak Mohd Syauqy Mohd Shukor . Birthday diorang bulan Julai . Senang la aku kan . HAHA . Aku sayang korang dua sangat . Even sekarang aku tengah IM diorang . Sibuk betul aku . Dengan melayan simsimi gila tu lagi -,- wah wah . naik gila aku tau  . 

Pukul 1 lebih tadi pegi kenduri dengan abang and icen . Ex dia kawin woi . Aku baru tahu -,- Setakat makan je then terus merayau sampai seremban . Belanja diorang coolblog bagai . Kopak la aku . Then petang pulak lepak kat sungai dekat abang . rugi je abang tak bawak Canon dia tuh . Dapat snap  picture pakai phone je la jawabnyaaaa . 

Abang , adik happy sangat sangat harini sebab dapat spend time dengan abang lama la jugak . Thanks sangat sebab buat adik happy and for you little girl , akak sayang adik jugak . Adik dengan abang akak , sama je akak layan k . Even akak terpaksa share korang dengan orang lain tapi akak just ada adik dengan abang akak . Pakwe pun akak takde sayang . haha . 

thanks and i love you guys so much :*






Friday, 25 May 2012

kerinduan bakal melanda

Photobucket



k . terasa nak update blog after beberapa hari tak onl guna lappy . pakai Android je . K , showofff . HAHA . Act , nak cakap pasal my brotha yang nak masuk Kolej bulan 6 nanti . Maybe kau tak nampak aku sedih kan abang ? Sedih gila ni woi :'/ let me repeat it for you , SEDIH TAHU .  

Takde sape la nanti nak jemput aku balik sekolah . Jalan-jalan dekat seremban . Teringin nak pegi PD dengan kau tahu . Tapi sokay lha . i know you're buzy right ? 

Hari-2 aku tunggu text kau . Kredit aku banyak je . haha . Then bila kita borak malam'2 , kau selalu mengada dengan aku kan . Aku tak kisah la semua tu . Bila aku mengada , kau macam tak suka . Abang , kau je aku ada . Tapi kau ? Girlfriend  , akak angkat , aku lagi . Sorry kalau aku buat kau rimas . 

Lately kau dah kerja . Nanti masuk kolej pulak . Memang aku terasa sangat kita dah jarang text . Tapi aku cuba faham keadaan kau . Aku taknak mengadu apa'2 dekat kau . Maaf if aku perli kau ke apa masa kita OnThePhone . Takde niat pun . 

seriously aku akan rindu kau , abang . takecare . harap esok dapat pergi kenduri sama'2 . Maybe tu last kita jumpa . HAHA :D takecare . iloveyousomuch . imissyouuuuu :*

rindu nak amik gambar lagi :D


Tuesday, 1 May 2012

i want to be anything you want

Photobucket



Hello Malaysia ^^v HAHA . Asal blog dah lain? aku jadi janggal --' . nampak sangat dah lama tak update kan . Macam macam yang berlaku . Esok 2 Mei birthday aku . kepoh ke aku ? tak kot sebab takde sesiapa yang baca blog ni kan . Lately asyik sedih . Fikir bulan Mei . Hah . Mei lagi . Tak suka bulan Mei . Masa birthday aku tak pernah happy kecuali masa form 2 .

Rasa first time celebrate birthday dengan kawan-kawan . Aku sayang korang semua . Sayang sangat sangat tau . Korang la semangat aku . Even aku sedih bulan Mei ni tapi aku harap takda benda yang tak baik berlaku dekat aku or orang-orang yang aku sayang . Harap dapat lalui bulan ini dengan baik . Mid year pun dah nak dekat . Study lebih la kan .




guys , jangan tinggalkan aku kay . korang la hidup aku . semangat aku untuk terus happy . iloveyou :*

Saturday, 7 April 2012

Yesterday


hello world . k . Macam biasa la yang aku memang dah lama tak update post kan kan kan . Hari khamis aritu aku tido rumah Diba atas sebab ibu pergi Oversea . hmm . Act , tengah leka dengan Youtube sampai lupa nak sambung entri nie . Jumaat haritu kan kan , Dina keluar dengan Diba plus Faiz . Just keluar untuk buat KKS which stands for Kerja Kursus Sejarah . Korang ade ? takde kan . Best tauuuu jadi budak sekolah .

Kitorang pakai baju kurung . comel tau tau . nah nah . 



  comel kan . Faiz tergoda <3



Pakai baju kurung sebab memang kena pakai baju kurung untuk gambar dalam kerja kursus . Cen , bosan aku kau takde . HAHA . Faiz kena tinggal bas . Kesian dia . Yang syukri pulak tak habis habis call aku . Dia jeles kitorang keluar dengan Faiz . eh jap jap . ade lagi tau gambar :)



Blackberry 0.o . nak BB pin buleh takkkk ? 



nah adik beradik yang sweet serupa gula <3


Cool kan gambar diorang :3 

and then , malam pulak pukul 8 lebih tu pulak pergi funfair dekat Senawang . Dengan abang and kawan dia yang aku mention Penyu . Diba pun join so kitorang berempat . At first bosan jugak sampai sana tapi paling lawak tang hadiah tu . taknak cerita . nanti ada yang segan gilaaa :')

Yang rajin beli token si penyu . tau takkk . Penyu panggil aku kura-kura . Comel apa . yo , den pendek . Kecik lagi tu . Then diorang nak masuk pulak rumah hantu . Diba drag aku sampai sanggup belanja aw . Bondo tah . Membazir je RM4 . Padan muka kau Ba . MUAHAHAHA :D

Dekat sana dah la sesak . Sampai sana pukul 9 . then balik pulak pukul 10.10 camtu . Hmm , act takde mood pun masa kat sana atas alasan yang tertentu . Nak ambik gambar pun takde mood . Abang dapat teddybear pooh kecik . Comel je bila lelaki yang pegang teddybear tuh . k , taknak pun . Sampai rumah pukul 10 lebih camtu . serious ngantuk gila . ye , ngantuk sangat . mata merah menyala .Malam pulak nak call tapi serious ngantuk punya pasal terus tertido .

k , taknak story banyak . nanti terus aku merepek merapu .


Thursday, 9 February 2012

bersawang

Photobucket



haii . dah jawab salam ? baru boleh baca . tenang hati awak nanti . *cehhhh*

blog buruk gila nak mati ni dah bersawang kan ? maaf la . Tuan tak guna dia ni sibuk je . seriousss buzy T.T 
menangis ah aku . Minggu depan dah start kelas tambahan . Balik pukul 4 setengah petang . tergadak weeee . Malam ada tusyen lagi . Cool dina cool .

act , banyak benda nak story tapi kurang sihat . Lately kepala macam nak kena hentak kat dinding je . Asyik berdenyut . Pening je . 
Aku tak minta belas kasihan or simpati korang and whatsoever la . Takde orang risau pun kan . Kay , ayat nak syahdu je kan -,-

hmm , rasa macam nak campak je blog ni . Boleh tak ? blog buruk kan . Tadi blogwalking . Lawa doh blog korang . JEALOUSSSS :I 

Tadi kan dekat sekolah , Syukri cemburu dina dengan abang Faiz . Comel gila kau >< . Before ni Faiz tak sama kelas so 'kasih sayang' aku tertumpu kepada Syukri . Bila dah new year ni , kelas still sama . Form je lain . Faiz masuk kelas kitorang . Aku mula menggedikkk dengan dia . Masa balik tadi dina suruh Syukri pegang buku sebab betulkan tudung . sakaiiiii weyyyy -..-

Then dia cakap , 'suruh la Faiz tu pegangkan . Faiz kan  baik' . aku pun , 'jeles ke wehhh?' . Dia diam . 
And harini ketua kelas dina tension dengan dina sebab dina asyik suruh dia diam . Kau memang bising la . Grrr .

Sekarang tengah cari instrumental yang sedih sedih . Biar korang nangis . MUAHAHAHAHA *gelak jahat*

Dina sedih sangat bila teringat 'dia' . Dina dah tak mampu nak menangis sebab dia . Airmata dina dah kering . SINI banyak kenangan dina dengan dia . Dina harap form 4 nanti dapat pindah sekolah jauh jauh . Nak lupakan semua tentang 'dia' . 

Untuk 'dia' . 

Diriku akan sentiasa mendoakan kebahagiaan dirimu . Walaupun kita dekat , tapi ianya telah banyak meninggalkan sejarah hubungan kita . Aku berharap agar dirimu dapat melupakan diriku dan meneruskan hidupmu di samping orang yang dicintai . 

dah . tu je entri harini . 

p/s : maaf sebab kejap guna panggilan 'aku' lepastu 'dina' . maaf jugak sebab jiwang semacam . sedih :'/

Tuesday, 24 January 2012

peperiksaan

Photobucket



kayy . awal gila kan nak cerita pasal "exam" . siapa suka exam , angkat kaki dan berambus . *maaf bro* . exam hanya akan buat korang tertekan . repeat againnnnn . TERTEKAN . Memandangkan aku yang akan mengambil peperiksaan Penilaian Menengah Rendah nanti , perlu kah aku study sampai tidur 4 jam sehari . 

Tak perluuuu kan . takkkk kan . Dengan parents yang sangat mengharap macam aku dapat straight A's je nanti . PMR is something . Come on mannnnn . Ni baru PMR , belum lagi SPM . Bak kata cikgu sape aku tak ingat , 'kamu ni , baru exam PMR dah tak cukup tidur , entah2 SPM nanti or kamu dah masuk U agak2 kamu mesti tak tidur ni kan . Tak bagussssss' . 

SPM is Everything . Masa ni , barulah struggle . Macam la orang straight A's PMR boleh straight A's SPM . Tak semestinyaaa . But , if orang tu betul nak berjaya , semua boleh A kan . 

Mesti ada yang nak cakap aku 'berlagak' dengan entri sebegini rupa kan ? -.- kayy foine . tak mengapa . mulut awak . tapi ni pendapat kita je .

Aku pun nak ambil keputusan yang TETTTTTT . private and confidential *mengapa begini* . suspen tak ? suspen tak ? HAHA . suspen tak nih ? perlu ke kau ulang Dina ?-..- . Menjengkelkan gila budak nih .

Kay . and aku penat online :o  Terkejut tak ? Pelik tak ?

Aku dah lari dari topik and malas nak back to path -..- . Aku nak makan sebab lapar . Nak offl *macam nie FakeBook je -..- salam

#i miss you Muiz :'/



Friday, 20 January 2012

sakit

Photobucket

hai . rindu dina tak ? haha . tak la kan. k lha . act , dina tengah sakit . mengapakah ? HAHA . tidak diketahui puncanya . Maybe tak cukup tidur barangkali . mane tak nye . Time sekolah jadual kemain padat . Balik je sekolah dah pukul 4 lebih kadang2 tu sampai nak dekat pukul 5 la katekan . Then pukul 7 lebih gerak pulak pergi tusyen dekat Seremban . Balik rumah pukul 10 . Sampai rumah kadang2 dekat pukul 11 . Dengan homework yang berlambaknyaaaaa -.-

Ya Allah . Begitu beratnya dugaanMu :'/

Tumblr_ly4wbt21mj1qipu41o1_500_large

dan kemudian cerita pula , Khamis aritu ada tusyen ganti . Then dina dengan semangatnya siap awal . Ada pulak jiran datang ikut pintu belakang rumah . Gelabah la akuuu . Lepas tu bila dah bukak pintu terus amik barang yang orang tu hantar . Tiba tiba ..........

Dina terpijak 1 benda tajam . Ingatkan tulang ikan ke ape , so Dina biarkan sekejap . Bila dah masuk rumah , dina ingat nak tengok . Begitu banyak darah yang mengalir di bawah telapak kakiku ini . Sakitnya Allah je yang tahu . dina pun cabut benda tu . tapi dina tak perasan ape yang dina pijak . Ayah cakap dina terpijak kaca lampu . Dalamnyewwww luka kita taw awakkkk :'/ . Dina menangis . Dina tak tough macam awak semua . 

Tapi after makan ubat tahan sakit , okay la kaki ni . Semua suruh pergi klinik . nak pulak aku . nanti doktor cucuk . taknak . budakdegil memang macam ni la . harus bagaimana lagi kan . 

Dan sejak kaki nie bermasalah , kesihatan pun makin bermasalah jugak . Asyik nak demam . Mengada punya badan . huh . Maafkan dina sebab lately orang2 yang dina sayang asyik kena marah dengan dina . Mood happy dah lari . im so sorry guys . i love youuuu . 

wasalam . 

Thursday, 5 January 2012

Semakin Penat dan penat dan terus penat

Photobucket


ehem . k dah jawab salam kite kan awakkk . mekasih :) dah . tanak gedik sini la Dinaaa ! Harini second sekolah . best >.< dapat loyar buruk dengan cikgu lagi . Kena cubit lagi . Drop orang lagi . Tengok bebudak form 1 orientasi . Naik bas then balik lambat lambat dengan pelangi-2 dina . Happy sangat sangat . Malam tadi call Najmi . HAHA . Sibuk study dengan mama dia . Struggle untuk PMR . 8A's la nanti ye wehhh . 

And sejak masuk Form 3 ni kan , faham faham je la dugaan . makin penat . Tapi nasib baik cikgu dia best . hee . Sayangggg cikgu ^^ . Semalam first day dah kena cubit dengan cikgu Alan . Dia ajar Geo . Jawapan kurang tepat pun kena jugak -.- Kesian saya . Semua manusia buat silap cikgu . takpelah . Nasib baik cikgu ni happening . Tak lah mengantuk dina masa dia mengajar . Dia pun Guru Cemerlang Geografi . Bangga guru cemerlang ajar kita :')

Hmm . Maybe lepasni dina jarang update blog dan onl . Nak study . walaupun ramai cakap , 'Ala PMR nie apela sangat dik oii ' . Kakak , Abang , PMR ni penting bagi dina . Tapi dina tak berhajat langsung la nak masuk SBP ke , MRSM ke nanti . Toughh sangat la exam nanti . hehe . Dah , taknak berangan . hihi . Hmm . taknak cakap pape lagi . Nak off . Buat nota agama berlambak lambak . hehe . Gataiii je onl tadi . tata . ilefciuuu:* salam 


Tuesday, 3 January 2012

Sekolah

Photobucket


heyy . huhu . Tadi sibuk dengan daftar dekat sekolah tercinta . Esok sekolah >.< . YEAY ! semangat . Baju pun dah gosok tuh . Huhu . Beli buku tadi murah je . Well , yang lain Goverment dah support kan . Sayang Datuk Najib --'

Act , tak rela nak pergi sch esok  . Maleyyy . *Ya Allah , rajinkanlah hambamu ini . Esok nak bawak berapa buku pun Dina tak sure lagi . Anys cakap , bawak je buku tulis 2 buah , buku teks sebuah . Idea dia memang ohsemmm lha kan . Nak ikut cakap dia lah . boleh kan ? hihi . 

taknak cakap banyak . Kepada korang tu , Selamat Kembali ke Sekolah yea . Jangan ponteng . Tak baik . Berubah la anda *cehhhh . Caulobeteh . Salam 

Monday, 2 January 2012

Tahun Baru , Semua Baru






ehem . ehem . Well . Selamat Tahun Baru #even aku lambat 2 hari . maaf . hihi . k dah . Bila dah baru tu kan , mestilah semua nak baru . of course mannnn . Then Dina pun berhasrat nak tukar segala kat blog dina nihh . amacam ? Dina taw mesti ada cantik buruk kan . Maaf la . Dina tak pandai sangat pasal nak decorate benda alah nih tapi at least I'm Tryingggg . 

Then , sempena New Year ni jugak , Dina nak berazam . Semua orang ada azam masing-masing kan . So , tak salah kan kalau dina ada azam jugak . Azam dina adalah seperti berikut --->



















loading.......


















---> Belajar Bersungguh sungguh *nak jadi pandai even tak berapa nak pandai 
--->Belajar untuk kawal emosi . *panas baran aku :I
--->Jadi anak yang baik dan solehah . *cehhhh :P
--->Jadi kawan yang setia . 
--->Mencuba untuk memahami perasaan orang yang tersayang *cewahhhh :')
--->Solat tak tinggal . *tiang agama
--->and hope kekal dengan mr M sayaaaaa *gedik sikit 


k dah . tu je . Doakanlah semua nih tercapai yea . Dina akan berusaha untuk semua nih . Dina pun nak mintak maaf kot ada buat salah dekat sesiapa . Perli-ing sesiape . Maaf andai terasa . I'm not perfect either guys . Kita tak sesempurna awak . Maaf . Dah . stop nangis nangis . tak baik . Tahun baru , mulakan hidup baru . Tahun 2012 ni kan , 'sukanyewww' aku . Sebab ? Dah becoming 15 . PMR kejar akuuuu . Tidak , tidak !
haish . Habisla kau Dina oi . Lepas perhimpunan je mesti akan ada ayat macam ni 'Murid murid tingkatan 3 sila tunggu di Foyer selepas perhimpunan' . 


Then semalam ada date dengan someone . First date gua tuwww :3 . TETTTTTT . Rahsia dooo . Nanti ada orang jelousss . Kitorang first date 2012 nie . hihi . Dengan diberi keizinan oleh ibu tersayang , kitorang pun date . Ibu bagi lampu hijau jumpa dia . Eksaitod pun ado . HAHA . Then , petang call lagi . Tengah malam call lago *apehalll la kan . Dia perli aku doh . Mentang la dah tak sekolah . ergh ! Bonci den X| . 

K dah . Nak tengok budak budak Form 1 kat sekolah . HAHA . caulobetehhh . salam :')