hai comel plus hensem dan cantik . selamat datang . if suka press LIKE && FOLLOW button okayy , gracias^^

About Me

My photo
i'm here to help you know there a Rainbow♥
you're now at Zarith Nuradina's Officially Blog . Welcome and please be nice here peeps (!) thanks for your cooperation guys

Tuesday, 24 January 2012

peperiksaan

Photobucket



kayy . awal gila kan nak cerita pasal "exam" . siapa suka exam , angkat kaki dan berambus . *maaf bro* . exam hanya akan buat korang tertekan . repeat againnnnn . TERTEKAN . Memandangkan aku yang akan mengambil peperiksaan Penilaian Menengah Rendah nanti , perlu kah aku study sampai tidur 4 jam sehari . 

Tak perluuuu kan . takkkk kan . Dengan parents yang sangat mengharap macam aku dapat straight A's je nanti . PMR is something . Come on mannnnn . Ni baru PMR , belum lagi SPM . Bak kata cikgu sape aku tak ingat , 'kamu ni , baru exam PMR dah tak cukup tidur , entah2 SPM nanti or kamu dah masuk U agak2 kamu mesti tak tidur ni kan . Tak bagussssss' . 

SPM is Everything . Masa ni , barulah struggle . Macam la orang straight A's PMR boleh straight A's SPM . Tak semestinyaaa . But , if orang tu betul nak berjaya , semua boleh A kan . 

Mesti ada yang nak cakap aku 'berlagak' dengan entri sebegini rupa kan ? -.- kayy foine . tak mengapa . mulut awak . tapi ni pendapat kita je .

Aku pun nak ambil keputusan yang TETTTTTT . private and confidential *mengapa begini* . suspen tak ? suspen tak ? HAHA . suspen tak nih ? perlu ke kau ulang Dina ?-..- . Menjengkelkan gila budak nih .

Kay . and aku penat online :o  Terkejut tak ? Pelik tak ?

Aku dah lari dari topik and malas nak back to path -..- . Aku nak makan sebab lapar . Nak offl *macam nie FakeBook je -..- salam

#i miss you Muiz :'/



Friday, 20 January 2012

sakit

Photobucket

hai . rindu dina tak ? haha . tak la kan. k lha . act , dina tengah sakit . mengapakah ? HAHA . tidak diketahui puncanya . Maybe tak cukup tidur barangkali . mane tak nye . Time sekolah jadual kemain padat . Balik je sekolah dah pukul 4 lebih kadang2 tu sampai nak dekat pukul 5 la katekan . Then pukul 7 lebih gerak pulak pergi tusyen dekat Seremban . Balik rumah pukul 10 . Sampai rumah kadang2 dekat pukul 11 . Dengan homework yang berlambaknyaaaaa -.-

Ya Allah . Begitu beratnya dugaanMu :'/

Tumblr_ly4wbt21mj1qipu41o1_500_large

dan kemudian cerita pula , Khamis aritu ada tusyen ganti . Then dina dengan semangatnya siap awal . Ada pulak jiran datang ikut pintu belakang rumah . Gelabah la akuuu . Lepas tu bila dah bukak pintu terus amik barang yang orang tu hantar . Tiba tiba ..........

Dina terpijak 1 benda tajam . Ingatkan tulang ikan ke ape , so Dina biarkan sekejap . Bila dah masuk rumah , dina ingat nak tengok . Begitu banyak darah yang mengalir di bawah telapak kakiku ini . Sakitnya Allah je yang tahu . dina pun cabut benda tu . tapi dina tak perasan ape yang dina pijak . Ayah cakap dina terpijak kaca lampu . Dalamnyewwww luka kita taw awakkkk :'/ . Dina menangis . Dina tak tough macam awak semua . 

Tapi after makan ubat tahan sakit , okay la kaki ni . Semua suruh pergi klinik . nak pulak aku . nanti doktor cucuk . taknak . budakdegil memang macam ni la . harus bagaimana lagi kan . 

Dan sejak kaki nie bermasalah , kesihatan pun makin bermasalah jugak . Asyik nak demam . Mengada punya badan . huh . Maafkan dina sebab lately orang2 yang dina sayang asyik kena marah dengan dina . Mood happy dah lari . im so sorry guys . i love youuuu . 

wasalam . 

Thursday, 5 January 2012

Semakin Penat dan penat dan terus penat

Photobucket


ehem . k dah jawab salam kite kan awakkk . mekasih :) dah . tanak gedik sini la Dinaaa ! Harini second sekolah . best >.< dapat loyar buruk dengan cikgu lagi . Kena cubit lagi . Drop orang lagi . Tengok bebudak form 1 orientasi . Naik bas then balik lambat lambat dengan pelangi-2 dina . Happy sangat sangat . Malam tadi call Najmi . HAHA . Sibuk study dengan mama dia . Struggle untuk PMR . 8A's la nanti ye wehhh . 

And sejak masuk Form 3 ni kan , faham faham je la dugaan . makin penat . Tapi nasib baik cikgu dia best . hee . Sayangggg cikgu ^^ . Semalam first day dah kena cubit dengan cikgu Alan . Dia ajar Geo . Jawapan kurang tepat pun kena jugak -.- Kesian saya . Semua manusia buat silap cikgu . takpelah . Nasib baik cikgu ni happening . Tak lah mengantuk dina masa dia mengajar . Dia pun Guru Cemerlang Geografi . Bangga guru cemerlang ajar kita :')

Hmm . Maybe lepasni dina jarang update blog dan onl . Nak study . walaupun ramai cakap , 'Ala PMR nie apela sangat dik oii ' . Kakak , Abang , PMR ni penting bagi dina . Tapi dina tak berhajat langsung la nak masuk SBP ke , MRSM ke nanti . Toughh sangat la exam nanti . hehe . Dah , taknak berangan . hihi . Hmm . taknak cakap pape lagi . Nak off . Buat nota agama berlambak lambak . hehe . Gataiii je onl tadi . tata . ilefciuuu:* salam 


Tuesday, 3 January 2012

Sekolah

Photobucket


heyy . huhu . Tadi sibuk dengan daftar dekat sekolah tercinta . Esok sekolah >.< . YEAY ! semangat . Baju pun dah gosok tuh . Huhu . Beli buku tadi murah je . Well , yang lain Goverment dah support kan . Sayang Datuk Najib --'

Act , tak rela nak pergi sch esok  . Maleyyy . *Ya Allah , rajinkanlah hambamu ini . Esok nak bawak berapa buku pun Dina tak sure lagi . Anys cakap , bawak je buku tulis 2 buah , buku teks sebuah . Idea dia memang ohsemmm lha kan . Nak ikut cakap dia lah . boleh kan ? hihi . 

taknak cakap banyak . Kepada korang tu , Selamat Kembali ke Sekolah yea . Jangan ponteng . Tak baik . Berubah la anda *cehhhh . Caulobeteh . Salam 

Monday, 2 January 2012

Tahun Baru , Semua Baru






ehem . ehem . Well . Selamat Tahun Baru #even aku lambat 2 hari . maaf . hihi . k dah . Bila dah baru tu kan , mestilah semua nak baru . of course mannnn . Then Dina pun berhasrat nak tukar segala kat blog dina nihh . amacam ? Dina taw mesti ada cantik buruk kan . Maaf la . Dina tak pandai sangat pasal nak decorate benda alah nih tapi at least I'm Tryingggg . 

Then , sempena New Year ni jugak , Dina nak berazam . Semua orang ada azam masing-masing kan . So , tak salah kan kalau dina ada azam jugak . Azam dina adalah seperti berikut --->



















loading.......


















---> Belajar Bersungguh sungguh *nak jadi pandai even tak berapa nak pandai 
--->Belajar untuk kawal emosi . *panas baran aku :I
--->Jadi anak yang baik dan solehah . *cehhhh :P
--->Jadi kawan yang setia . 
--->Mencuba untuk memahami perasaan orang yang tersayang *cewahhhh :')
--->Solat tak tinggal . *tiang agama
--->and hope kekal dengan mr M sayaaaaa *gedik sikit 


k dah . tu je . Doakanlah semua nih tercapai yea . Dina akan berusaha untuk semua nih . Dina pun nak mintak maaf kot ada buat salah dekat sesiapa . Perli-ing sesiape . Maaf andai terasa . I'm not perfect either guys . Kita tak sesempurna awak . Maaf . Dah . stop nangis nangis . tak baik . Tahun baru , mulakan hidup baru . Tahun 2012 ni kan , 'sukanyewww' aku . Sebab ? Dah becoming 15 . PMR kejar akuuuu . Tidak , tidak !
haish . Habisla kau Dina oi . Lepas perhimpunan je mesti akan ada ayat macam ni 'Murid murid tingkatan 3 sila tunggu di Foyer selepas perhimpunan' . 


Then semalam ada date dengan someone . First date gua tuwww :3 . TETTTTTT . Rahsia dooo . Nanti ada orang jelousss . Kitorang first date 2012 nie . hihi . Dengan diberi keizinan oleh ibu tersayang , kitorang pun date . Ibu bagi lampu hijau jumpa dia . Eksaitod pun ado . HAHA . Then , petang call lagi . Tengah malam call lago *apehalll la kan . Dia perli aku doh . Mentang la dah tak sekolah . ergh ! Bonci den X| . 

K dah . Nak tengok budak budak Form 1 kat sekolah . HAHA . caulobetehhh . salam :')